
۸ دقیقه
متریال چوب با محیط خانه و سرشت انسان سازگار است و انسان را یاد طبیعت میاندازد. افراد زیادی از کابینتهای چوبی و کلاسیک استفاده میکنند تا محیط آرامش بخشی را در آشپزخانه ایجاد کنند. هرکدام از چوبها طرح و نقش خاص خود را دارند و میتوانند فضای متفاوت و زیبایی به دکوراسیون شما هدیه بدهند. آشنایی با انواع چوب کابینت به شما کمک میکند تا برای کابینتهای خود چوب مناسبی انتخاب کنید. با ما همراه باشید تا انواع آنها را برای شما توضیح دهیم.
آشنایی با انواع چوب کابینت
انواع چوب کابینت به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم میشوند. چوبهای داخلی از جنگلهای ایران تهیه میشوند و برای کابینت سازی کاربرد دارند. برای مثال چوب درخت گیلاس، افرا، گردو، ملچ و راش جز چوبهای داخلی هستند.
ولی چوبهای خارجی بیشتر از کشور روسیه و کشورهای اسکاندیناوی و اتریش وارد میشوند. در این کشورها چوب درختان کاج و سرو از ماه اردیبهشت تا شهریور قطع میشوند. پس از آن در کارخانه به صورت پالت بسته بندی میشوند و به کشورهای دیگر صادر میشوند.
یکی از محبوب ترین انواع چوب کابینت چوب های بلوط می باشند. چوبهای بلوط از رنگ قهوهای روشن تا تیره در بازار موجود هستند. چوب بلوط سفید نسبت به نوع قرمز آن روشنتر است و کیفیت و دوام بالایی دارد. همچنین اگر شما طرحهای ریز و ظرافت کاریهای چوب را بیشتر دوست دارید، بهتر است چوب بلوط سفید را انتخاب کنید. این نوع چوب در صنعت ساختمان، دکوراسیون و صنایع دستی و تزئینی کاربرد دارد و طراحان این چوب را در انواع طرحها و شکلها استفاده میکنند.
چوب بلوط سفید در سبکهای کلاسیک و کابینت رومی به کار میرود و فضای آشپزخانه را دلباز و روشنتر نشان میدهد. بلوط سفید جز چوبهای نیمه سنگین و متراکم محسوب میشود و در برابر رطوبت نیز مقاومت زیادی دارد. بنابراین به راحتی فرسایش پیدا نمیکند و خراب نمیشود.
چوب بلوط
چوب گردو جز چوبهای نیمه سخت است و مقاومت و استحکام بالایی دارد. این چوب وزن کمتری نسبت به چوب بلوط دارد. اما طرحها و الگوهای آن مشابه انواع چوب کابینت مانند بلوط است. سطح آن نیز نقشهای ریزی دارد و به رنگ خاکستری مایل به قهوهای پررنگ است. کسانی که معرق کاری و منبت کاری را انجام میدهند نیز از این جوب استفاده میکنند. اگر میخواهید از رنگهای مکمل در کنار چوب گردو استفاده کنید، بهتر است رنگهای روشن مانند زرد یا سفید را انتخاب کنید.
رنگ طلایی نیز کنار قهوهای جلوهی زیبایی دارد و در آشپزخانههای با سبک کلاسیک میتوان از آن بهره برد. کابینت چوب گردو رنگ پذیر است و شما میتوانید انواع کنده کاری و نقشهای مختلف را روی آنها پیاده کنید. دوام و کیفیت این چوبها نیز بالا است و آنها صیقلی و همگن هستند.
یکی دیگر انواع چوب کابینت، افرا است. رنگ چوب افرا سفید مایل به کرم است و سطح درخشنده و زیبایی دارد. البته این چوب از انواع مختلفی مانند افرای شیردار، پلت و کیکم نیز برخوردار است. فراوانترین افرایی که در ایران یافت میشود، میپل (maple) نام دارد. این چوب نقشهای مواج و رگهای دارد و پرههای قهوهای و براق آن جلوهی زیبایی به آشپزخانه میدهد.
یکی دیگر از انواع چوب کابینت چوب ملچ است. چوب ملچ زیبا و خوش نقش است و به همین دلیل طراحان زیادی از آن در قایق سازی، وسایل ورزشی، خانههای چوبی، مبلمان، کابینت سازی و در و پنجره استفاده میکنند. رنگ این چوب قهوهای مایل به قرمز است که رگههای سبز رنگی هم در آن مشاهده میشود. همچنین چوبهای ملچ در برابر ضربه مقاوم و محکم هستند و خم نمیشوند.
آنها بسیار خوش کار هستند و قابلیت ابزاری خوری بالایی دارند. علاوه بر این جز چوبهای نیمه سخت و نیمه سنگین هستند و میتوانند آشپزخانهی شما را لاکچری و لوکس کنند.
از دیگر انواع چوب کابینت، چوب سرخدار است. این چوبها به علت رنگی که دارند یاقوت جنگل نیز نامیده میشوند و بسیار سخت و با دوام هستند. البته به دلیل خمیدگیهایی که این چوب دارد در ساخت صندلی، پنجره، جعبه جوهرات و روکشهای مبلمان نیز استفاده میشود.
به دلیل ابزار خوری بالای این نوع چوبها، در منبت کاری و وسایل تزئینی و چوبی از آن بهره میبرند. همچنین این چوبها استحکام و مقاومت زیادی در برابر حشرات دارند و شما میتوانید در شمال کشور نیز به راحتی کابینت با چوب سرخدار را سفارش دهید.
کابینت با چوب سرخدار
یکی از انواع چوب کابینت خارجی و وارداتی، چوب روسی است که بیشتر از کشور اسکاندیناوی خریداری میشود. البته چوبهای روسی فنلاند از کیفیت بیشتری برخوردار هستند. رنگ این چوبها قهوهای متمایل به صورتی و قرمز است و به صورت تختههای بریده شده و تراورس راه آهن ارائه میشود.
در واقع به همهی چوبهای سفیدی که از کشور روسیه وارد میشود، چوب روسی میگویند. همچنین این چوبها تراکم و وزن سبکی دارند و به دلیل امواج و رگههای زیبای خود برای دربهای خانه و کابینتها استفاده میشوند. البته متاسفانه چوبهای روسی در برابر حشرات مقاومت کمی دارند و استحکام آنها کمتر از سایر کابینتها است، بنابراین ارزانتر هم هستند.
یکی از بهترین و پر مصرفترین انواع چوب کابینت برای تهیه روکشهای گران قیمت، چوب ماهاگونی یا آکاژو است. این چوبها به دو دسته آمریکایی و آفریقایی تقسیم بندی میشوند که نوع آفریقایی ان در بازار ایران رواج دارد. چوبهای ماهاگونی در برابر ضربه مقاومت زیادی دارند و شما میتوانید آنها را در انواع سایز و شکلها سفارش دهید.
رنگ این چوبها از درون قرمز رنگ است و از بیرون رنگ سفید مایل به صورتی دارند. این چوبها زیاد سنگین نیستند ولی درخشش خاصی دارند که باعث میشود جز زیباترین چوبهای جهان محسوب میشوند.
قسمت بیرونی این چوبها قهوهای مایل به خاکستری و رنگ داخلی آن قهوهای مایل به طلایی است. روغنی که داخل بافتهای چوب ساج است، مقاومت آن را در برابر رطوبت، قارج و پوسیدگی بالا میبرد. بنابراین یکی از بهترین انواع چوب کابینت برای مبلمان، کابینت سازی، کنده کاری و عرشه کشتی سازی چوبهای ساج هستند.
همچنین به علت مقاومت زیادی که در برابر رطوبت دارند، در شهرهای شمالی مانند گیلان و مازندران استفاده میشوند. شما میتوانید قسمتهای پرت آشپزخانه خود را اندازه گیری کنید و سایزهای مختلف کابینت با چوب ساج را سفارش دهید. این چوبها در برابر حرارت و گرمای آتش نیز مقاومت زیادی دارند.
کابینت با چوب ساج
چوب راش رنگ کرم مایل به قرمز است و در برابر حشرات و قارچها نیز مقاومت نسبتا خوبی دارد. همچنین چوبهای راش در برابر رنگ تاثیر پذیر هستند و در صنعت نجاری استفادهی زیادی دارند. یکی دیگر از مزایای این چوبها درجه سختی بالای آنها و بافت همگن آنها است. البته برخی از گونههای خارجی راش کیفیت کمتری نسبت به نوع ایرانی آن دارند اما ضایعات کمتری نیز تولید میکنند.
در این مقاله با انواع چوب کابینت آشنا شدیم. کابینتهای چوبی میتوانند در هر خانهای استفاده شوند و سبک سنتی و زیبایی به آن ببخشند. در ظاهر به نظر میرسد که چوبها با هم فرقی ندارند اما در واقع رگه و طرح و نقش هرکدام با دیگری متفاوت است و هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. امیدواریم با توجه به مطالبی که ارائه شد، بتوانید بهترین متریال چوب را برای کابینتهای خود خریداری نمایید و جلوهی جدیدی به قلب خانه ببخشید.
این نوع چوب در صنعت ساختمان، دکوراسیون و صنایع دستی و تزئینی کاربرد دارد.
زرد، طلایی و سفید
سفید مایل به کرم
بله. این چوب در برابر ضربه، مقاوم و محکم است و خم نمیشود.
کابینت با چوب ساج
نشانی: تهران، خیابان پاسداران، کوچه نگارستان ششم
تلفن تماس: ۰۲۱۲۶۶۴۴۷۰۶
پست الکترونیک: info@holzkitchen.com
طراحی و توسعه: ویراکام